Länkar – nästa nivå

Sorterat men taget från J Willmer (akutmottagningen.com)

Om du är en läkarstudent, glöm inte att hushålla med din tid och vilket material du använder. Det finns en risk för att du lägger för mycket tid på vissa saker och för lite tid på annat. Så denna sida är inte för dig. Men jag kommer inte att stoppa dig 🙂

Akutsjukvård

www.aliem.com Här finns allt från rent kliniska inlägg till “how i work smarter” och en hel del om medical education.

 www.scanfoam.org Dansk podcast och blogg med fokus på meducation och specifikt simulering

www.emdocs.net Blogg som drivs av en motiverad grupp akutläkare som regelbundet lägger upp högkvalitativt innehåll.

www.emergencymedicalminute.org Avsnitt på 3-10 minuter om allt möjligt inom akutsjukvård. Spelas in live på akuten vilket ger en autentisk känsla

www.theresusroom.co.uk Snygg och lättnavigerad brittisk podd och blogg med bla väldigt bra månatliga reviews av aktuella artiklar.

www.emupdates.com

www.propofology.com Här hittar du supersnygga och pedagogiska infografer om allt möjligt inom akutsjukvård.

www.litfl.com Sidans sida inom akutsjukvård 🙂

www.freeemergencytalks.net Massa talks från konferenser

www.rebelem.com Blogg och podcast av och med Salim Rezai med snygga sammanfattande infographs.

www.lucem.info Eric Dryver mfl har skapat denna svenska sida som är ett måste för alla som gör ST inom akutsjukvård. Även specifik del för AT-läkare. “light or clarity, within the field of Emergency Medicine”

www.akutasjukdomar.se Per Björgells sida vänder sig till alla som jobbar inom akutsjukvård, fullt med tips och kloka råd! Väldigt omfattande och kan användas som en uppslagsbok under tiden du jobbar.

www.emlitofnote.com Den proliferative Ryan Radecki driver denna blogg och podcast där han gör kortfattade och insiktsfulla genomgångar av de senaste studierna.

www.first10em.com Blogg med effektiva genomgångar av vad du ska göra de första 10 minuterna vid olika akuta tillstånd.

Core content -det basala

www.canadiem.org/crackcast Podcast som systematiskt går igenom alla kapitel i akutläkarbibeln Rosen’s. Det går fort men är en bra startpunkt för studenter och underläkare.

www.emergencymedicinecases.com Kanadas stolthet. Podcast med något längre avsnitt som är roliga, lättlyssnade och otroligt lärorika!

www.coreem.net Riktigt bra blogg och podcast som satsar på korta inlägg med core content. Perfekt för de som är nya inom akutsjukvård men även för den erfarne som vill uppdatera sig.

www.embasic.org Klassiker som främst riktar sig till underläkare och studenter. Heltäckande och gedigna genomgångar av det mesta inom akutsjukvård.

www.flippedemclassroom.wordpress.com Videoföreläsningar kategoriserade efter sökorsak men även efter specifika sjukdomar. Jättebra för studenter!

www.medskl.com/course Gratis utbildningssida som riktar sig mot studenter och underläkare. Välsorterat videoarkiv med korta och pedagogiska videos om allt möjligt inom sjukvård. Obs ej enbart akutsjukvård

Critical care

www.emcrit.org Scott Weingarts legendariska blogg och podcast är inte för den absoluta nybörjaren men alla andra bör följa den

http://intensivecarenetwork.com/ Packat med videos med fokus på critical care men även akutsjukvård, böand annat massor från SMACC.

www.thinkingcriticalcare.com Blogg med mycket ultraljud och fysiologi

Pediatrik

www.dontforgetthebubbles.com Vad du än gör, glöm inte såpbubblorna! Är du intresserad av akutpediatrik så sätt den här bloggen som din startsida!

www.pemplaybook.org Blogg och podcast i kokboksformat. Bra startpunkt för den som som inte är jätteerfaren inom akutpediatrik.

www.pedemmorsels.com Akutpediatrik

Fysiologi och anatomi

www.emergencymedicineireland.com Otroliga anatomiföreläsningar med fokus på vad en akutläkare behöver veta.

EBM

www.thesgem.com Ken Milne med gäster gör strukturerade genomgångar av viktiga studier. Du lär dig forskingsmetodik och lär dig förstå hur du ska läsa artiklar utan att bli lurad.

www.thebottomline.org.uk Noggranna genomgångar av de viktigaste artiklarna inom akutsjukvård

www.broomedocs.com Är en blogg gjord av läkare i Australienska outbacken

https://emergencymedicinecases.com/podcasts/journal-jam/ EM cases har inte bara en vanlig podcast utan även en helt fantastisk journal jam ihop med flera andra bloggare.

Undervisning och simulering

https://emsimcases.com/

FOAM listar FOAM

www.emfundamentals.com Här hittar du resurser och länkar till det viktigaste en ST i akutsjukvård behöver kunna.

https://rebelem.com/focused-foamed-the-learners-lens Ambitiös lista över FOAM-resurser uppdelat i lämpliga kategorier. En hel del som inte är med på denna lista men kan vara värt att spana in.